Laman

Kamis, 08 Desember 2016

Kisah Momotaro dalam bahasa Bosnia

Kisah Momotaro dalam bahasa Bosnia


Anciently negdje živeo deda. Svaki dan, deda u šumu po drva za ogrjev, dok je baka do rijeke za pranje. Kada perete baka je, od uzvodno hanyutlah Momo (breskva) baka izabrali momo jao, ovo nevolji. "Nane panika. Nakon suze smirila, rekao je djed, "Zato što je ovo dijete izranja iz Momo, trebalo bi ga zvati Momotaro." To Momotaro imenu.Baba i deda dao Momotaro kašu, riba i brinuti o njoj pažljivo. Kada je Momotaro dao zdjelu riže, on će pojesti zdjelu. Ako Momotaro dati dvije zdjele riže, Momotaro će pojesti dvije zdjele. Ne osjećaju Momotaro raste tako velika. Zatim, kada je naučila računati, onda on može računati na deset. Zbog toga Momotaro tako slavan. Osim toga, moć je postao sve više i više moćan, i niko nezapaženo djecu u neposrednoj blizini može da se takmiči sa sposobnost Momotaro. Smart, jak i talentovan. Momotaro tako veliku djecu. Jer Momotaro jako smiješno, bake i deke su sve uzbuđeni membesarkannya.itu.

"Očigledno, ovo momo slatko." Momo prabaka je uzeo i donio ga kući.

Noć je stigao. Deda povratak opterećenje drva. "Baka, baka, deda je otišao kući."

"Deda, da, dobro došli. Danas, baka pronaći momo velike rijeke. Sada u ormaru ... ", rekao je baka, iznošenje Momo ga i stavio ga na rezanje odbora. Zatim, baka pričvrstite kuhinjskim nožem na Momo da ga podijeliti. Ali, sama Momo cijepanje i iznutra dječak smiješno. Jednom od dječaka briznula u plač. Baba i deda iznenadio.

Jednog dana, Momotaro suočava bake i deke, sjedi ispred djeda i bake i izjasnili su se i rekao: "Deda, baka. Zato što sam veliki da ću osvojiti otok duh na duh kao oduzete ljudske. Možete li napraviti odredba Kibi dango (vrsta mochi kolača koji sadrže orasi) najukusnije u Japanu. "

Bake i deke u unisono, rekao je, "Ti si još mala. Nakon svega si bila mala. Šta radiš na otok duhova, duhovi uhvatiti to? "

Iako je zabranjeno, bez obzira na Momotaro. "Deda, baka, bila sam sama, ali 50 ili 100 pojedinaca duh nije problem za mene."

U redu onda ", rekao je djed i baka.

Ne tako davno je odredba Kibi dango Momotaro najukusnije u Japanu. Zatim Momotaro također dati za glavu Hachimaki, široke hlače hakama i novi kratki mač. Zatim, na leđima i upareni zastave 'Momotaro najjači broj jedan u Japanu ".

Momotaro je otišao na otok duhova.

U vrijeme napuštanja sela pas zalajao stalno pratiti Momotaro.

"Momotaro, Momotaro, želiš li ići?"

"Da bi duh otoka, osvajanje duha."

"Ja ću vas pratiti na otok duhova dokle god mi dati Kibi dango."

"Pa, onda si moje ljude. Ako jedete ovaj Kibi dango snagu će betambah 1000 puta ", rekao je Momotaro izdao Kibi dango torbe i predao ga na psa. Psi tako muškarci Momotaro.

Ubrzo nakon toga, gavran-koaksijalni berkoak prišao Momotaro. Zatim, kao pas, Momotaro mu je dao Kibi dango i da vrane da su njegovi ljudi. Zatim, trenutaka kasnije, majmuni krike prišao Momotaro. Monkey postao Momotaro ljudi nakon što je dobio Kibi dango.

Momotaro tako općenito, tako da je barjaktar psa, majmuna tako swordbearer. Oni su otišli na izlet na otok duhova. Came Momotaro i njegovo troje dece pred velikim crnim vratima na otoku duhova. Odmah, majmuni kucanje vrata.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar