Laman

Senin, 12 Desember 2016

Kisah Kintaro dalam Bahasa Samoan

Kisah Kintaro dalam Bahasa Samoan


I aso anamua, i le ogatotonu o le mauga sa nonofo ai iina Ashigara se tamaitiiti naunautai. Ua faaigoaina le tamaitiiti Kintaro. Sa malosi mai le fanau mai. Matua malosi i le tulaga e mafai ona ia toso le maea nonoa i se sima ma agai sa totolo le sima mamafa.



Ina ua amata e savavali Kintaro, suʻi lona tina a faaee mumu e Kintaro. sa tele faaee ma tatala foi pea mo Kintaro. Ae sa faamoemoeina ona vave manao tutupu Kintaro lona tina ina ia tusa ai ma le faaee atu e Kintaro.

Kintaro avea e fiafia uo ma uo. Lana uo o se manu mauga, e pei o lapiti, manuki, ma isi. sa matua fiafia mea uma o Kintaro. O aso uma alu Kintaro i le mauga e aumai faatasi ma taaalo faatasi ma le manu.

"Tatou taaalo i luga romp i le mauga iina."
"Hup! Hup! Hup! "
I aso nei latou taaalo pine, taaalo tauivi le aso e sosoo ai.
"Hakkeyoi! O mai i! O mai i! "
E ui lava manu fagatuaga, e leai se masalomia setanding mo Kintaro.
"O mai i! O mai i! Kintaro manumalo toe! "

Kintaro tupu vave, le iloa avea talafeagai i lona waistcoat.

I se tasi aso, o lona tina o le malamalama e faapea ua lava le malosi na tuuina mai Kintaro ia te ia se matau tele. ferret Mischievous mai i Kintaro se nofoaga lea e aumaia ai se matau tele.
"Kintaro, e mafai ona ou ave o ia .... e-e-e ... adu-du-duuuh!"
tauaveina Weasel se matau tele, ae sa vave ona tautevateva ma somersaults. A mafai ona savavali Kintaro ma tauaveina se matau tele i luga o lona tauau ma le faigofie.

Na sau le tautoulu. na tuua Kintaro ma manu e vaavaai mo chestnuts i le faafeagai mauga.
"Ia, o le i ai iina le alalaupapa!"
E pau le auala laupapa ona o le afa? O lenei sa i ai se alalaupapa fesootai lua papa. "Lelei, lea ia tatou aveesea lenei laau ma tatou faia se alalaupapa."
taumafai Kintaro e faatoilalo se laau tele tuputupu lata ane.
"O se tasi-lua-Ti ...!"
"O mai Kintaro! O mai i! "
"Ga !!"

Mulimuli ane na ia pulea e aveesea le laau ma faia se alalaupapa. Ona latou o atu i luma uma e sopoia ai le alalaupapa e faifaimalie lava.
"Ei, faatali se minute. Te le laa i luga o se anufe le ioe. "
e te manao Kintaro e fesoasoani i le anufe fetolofi i luga o le laau. Kintaro loto ma tino lelei e malosi foi. o Kintaro agalelei i soo se tasi, e ui lava ua na o se anufe.

pisi Kintaro ma ana uo e vaai ai mo chestnut. Aunoa ma i latou le iloa, latou sa i luga o le mauga na lipotia aina e urosa talatala ma vao. I le ogalaau tele laau chestnut, e leai se atigilima faailogaina urosa. amata ona tetete gatete manu Kintaro soa.

"Uwoooooo !!!" urosa leo.
"Hiyaaaaa !!! O loo i ai se urosa! E faapefea e lenei mea? "
"Ia tatou taufetuli, Kintaro!"
tamoe faataapeapeina le manu. Le urosa ua taunuu i le pito i luma o le mata. Kintaro ae toafilemu.
"O faaleagaina loʻu mauga? O le a le tuu atu! "
"Ei, tuuina atu! Ou te outou masalomia. O mai i! "O le urosa ma Kintaro interlock.
"Grragh. grragh, grraaaagh! "
"Hmmph, Hmmmph!"

pulea mulimuli Kintaro e siitia ai le urosa ma le lima uma e lua. Ma felafoaiina ai i le ea, ona maua ai ma le mausali i lima uma e lua.

"Horeeeee! Kintaro manumalo! "
avea Kintaro uo tauaveina le mauga e sili ona gaoa ma vao, lea faatasi ai ma le soa manu alu o ia i le fale le mea faatalitali lona tina.

A o tagata matutua, alu Kintaro i aai ma le tele toa kuat.Ia taʻua o le Sakata Kintoki. O lenei tala o le tala o se tamaitiiti pe a Sakata Kintoki.

Mauga Ashigara o se mauga lauiloa ma fairytale Sakata Kintoki po Kintaro i Iapani. Ashihara mauga o loo i saute i sisifo itumalo o Kanagawa. O loo i le ogatotonu o le vaitau o Heian, e pei o senituri 10-11 o le, ina ua taʻu atu Sakata Kintoki e alu aai tele ma avea ma se talitaliuli Yorimitsu Minamoto. Kintaro o se tamaitiiti malolosi lava, o le avea ai lea o fitafita lava malosi foi. E tusa ai ma talatuu, Kintaro ua i ai lenei mana aua o le tina o se Yamamba, o le fafine i le mauga totonu maua malosiaga faalelagi.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar