Laman

Senin, 19 Desember 2016

Kisah The Little Mermaid versi bahasa Bosnia

Kisah The Little Mermaid versi bahasa Bosnia


Odavno tamo živio mora kralj u Coral palači koja je bila vrlo duboko na dnu mora. On je imao šest kćeri. Dok je pet njegovih kćeri bili sretni, najmlađi od njih bio nesretan.

Mala sirena vole svijetu iznad mora. Ona često plivali na površini mora i pogledao prekrasne plavo nebo, sunce i zelena stabla u dalekoj zemlji. Ona je tužna kada je vrijeme da se vratim kući, došao.

U sredini noći, Mala sirena je napustila svoj dom i došao na površinu, tajno. Sela je na kamenu i pevao pesmu. Imala je jako divan glas. U mraku i olujne noći, visoki valovi srušio brod i brod kutu na moru. Pored brod mladić je signalizaciju za pomoć. Mala sirena ga je odmah spasili. Ona ga je doveo do obale i odmarao ga protiv kamen. Ona se zaljubila u ovog mladića, najzgodniji koju je ikada vidio. Nekoliko minuta kasnije, mlada djevojka je došao i pogledao ih. Mala sirena je odmah napustio površinu i dostigao svoj dom.

Mala sirena uvijek mislio je mladić. upoznala je more vještica i rekla joj da želim biti ljudsko. Tako da je mogla hodati i plesati na zemljištu kako bi se zadovoljile princa koji je vole. Vještica se složili da pristane želju na dva stanja. Prvo, vještica će se prekrasne glas maloj sireni, tako da se mala sirena ne može govoriti i pjevati. Drugo, ako se mladić oženi nekog drugog, mala sirena će umrijeti i postati pjenu od mora. Mala sirena se složili i ubrzo pretvorila u lijepu djevojku nosi sjajno odjeću.

The Little Mermaid završila je mladić palače i osjećaj da će je mladić prepoznaju kao spasilac. Ne znajući ništa o djevojka, palače stražari nisu joj dopustiti unutra. Jer ona ne može govoriti ništa. Slušati muziku iz palate, ona počne da pleše lijepo. Mladić dolazi iznenada i vidjeti lijepu djevojku sa dugom kosom i prekrasnim ples. On mi se i omogućiti joj da se pridruže s njim u palači. Mladić je rekao da mu je mala sirena sjetio sa nekim ko mu je spasio život. Mladić je pitao za ples u njegovu stranku. Mala sirena ples lijepo i šarm svima.

Dan za danom, oni treba da budu blizu. Princ koji je mladić rekao da se zaljubio u lijepu djevojku koja je imala divan glas koji mu je spasio život, ali on nikada nije vidi joj do sada. On misli da je on nikada neće joj više upoznati, tako da će se udati za prekrasna mlada djevojka koja ga je našao na rubu mora. Mala sirena bilo jako tužno je da to čujem. Mala sirena je želio da mu kaže da je ona djevojka. Ali ona ne može da progovori.

Na vjenčanje je došao. Mala sirena je došao u palatu i video princ sa princezom. Ona je istrčala iz palače i do ruba mora. Sad o onome što se dogodilo s njom, ona je ušla u more, umro i postao pjenu od mora.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar